Lebbencsleves

Feltoltve:
Lebbencsleves

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj 
1 kisebb fej vöröshagyma
15 dkg krumpli 
10 dkg lebbencstészta 
6-8 szelet vékonykolbász
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál só (izlés szerint)
1 csipett fehérbors
1 csipett őrölt kömény
2 db babérlevél
1 és fél liter víz

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s rászórjuk a lábosban lévő étolajra, majd gázon 
üvegesre pirítjuk. Utána rászórjuk a tésztát, azt is pirítjuk kicsit, néha megkevergetjük. majd 
félrehúzzuk. Megszórjuk pirospaprikával, s ráöntjük a vizet. Visszatesszük a gázra, s bele-
rakjuk a felkockázott krumplit, s hozzászórjuk a sót, a borst és az őrölt köménymagot,
valamint belerakjuk a babérlevelet is. 
Nagylángon addig főzzük, amíg elkezd forrni, akkor lerakjuk takaréklángra, s főzzük kb. 
20-25 percig, közben néha megkevergetjük. Félidőben belerakjuk a kolbászkarikákat is, 
majd megkóstoljuk. Ha szükséges, még rakunk bele sót.

Amikor letelt a 20-25 perc, leellenőrizzük, s ha úgy érezzük, hogy megpuhult a krumpli és 
a tészta is, akkor elzárjuk alatta a gázt, s el is készültünk.  
 
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.