Hajdinaleves

Feltoltve:
Hajdinaleves

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg hajdina (1 zacskó)
  • 15 dkg füstölt kolbász felkarikázva
  • 30 dkg krumpli apró kockákra vágva 
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 1 egész paradicsom 
  • 1 fehér paprika 
  • őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1,5, vagy 2 liter víz (ki mennyire sűrűn szereti a levest)

Elkészítés:
Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítom pici sóval, s félre húzom. 
(a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma). 
A zacskós hajdina tetejét levágom, s beleöntöm egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb. 2x jól 
átmosom. Utána még 2x hideg vízzel is átmosom, s hagyom lecsöpögni.
Közben a krumplinak levágom a héját, s apróra összekockázom, majd rászórom a hagymára, 
majd rászórom a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítom. 
Ezután rászórom a pirospaprikát, megkeverem, majd beleszórom a kockára összevágott
krumplit. Újra megkevergetem, majd felöntöm vízzel. Beleszórom a sót, a köménymagot,
belerakom a 4felé vágott paradicsomot és a ketté vágott fehérpaprikát is.
Ha felforr a leves, lerakom takaréklángra, s belerakom a kolbász karikákat, majd még kb. 
20 percig főzöm…
 
Megkóstolom a levest, ha szükséges, még rakok bele sót, ha nem, akkor már el is zárom 
alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehérpaprikát is.
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.