Bulguros császármorzsa

Feltoltve:
Bulguros császármorzsa

Hozzávalók:

12,5 dkg bulgur (1 zacskó)
1 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
1,5 dl meleg tej
1 egész citrom héja
1 evőkanál étolaj
1 csipet só
2 evőkanál porcukor (tálaláshoz)
3 evőkanál baracklekvár (tálaláshoz)
 
Elkészítése:
A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró
vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt 
héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 
10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük 
habbá és azt is belekeverjük. 
Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és hozzáöntjük ezt a masszát. 

Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.

Kicsit hagyjuk,
hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal.
Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon. 

Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt 
teszünk rá.
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.