Bulguros hús

Feltoltve:
Bulguros hús

Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb 
1 kisebb vöröshagyma
1 közepes paradicsom
fél db fehérpaprika
1 csomag bulgur (12,5 dkg)
1 lapos evőkanál só
1 csipett őrölt köménymag
1 csipett fehérbors
2 evőkanál étolaj
1 kb. 2 dl-es bögrényi zöldborsó
kb. 7-8 dl víz

Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az 
apróra összekockázott csirkecombokat. A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, 
s jó lesz húslevesbe. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük 
a víz kb. felével. Beleszórjuk a bors, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát 
és azokat is belerakjuk. Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért 
néha megkevergetjük. 

Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, 
levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. Ráöntjük a többi vizet, s fedő 
alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük. Ha úgy látjuk, hogy 
még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk 
alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és magá-
ba szívja a nedvességet.
 
Én utána ki szoktam venni a paradicsom és a paprika darabokat.
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.