Tejes-bulgurral töltött sült alma

Feltoltve:
Tejes-bulgurral töltött sült alma

Hozzávalók:
4 db alma
1 csomag (12,5 dkg) bulgur (rizs helyett) 
6 dl víz 
4 evőkanál tejpor 
1 csipett fahéj 
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál mazsola 

Elkészítése:
A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, 
s melegítjük még. Közben 1 csomag bulgurt kibontunk, szűrőn jól átmossuk, majd 
beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még mazsolát, a kristálycukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és 
gyakran kevergetjük. 
Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, 
nehogy leégjen.
Ha már megpuhult a bulgur, (kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.) akkor elzárjuk alatta a 
gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, hogy langyosra hűljön. 

Amíg hűl a bulgur, addig az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben, s kivesszük a 
magházát, amit kidobunk. Utána pedig a fél db almák belsejét késsel kivágjuk, s kb. 1 cm-es 
szélét hagyunk meg, hogy minél több töltelék férjen bele. 
Az almák aljába rakunk kisebb alma db-ot, hogy a töltelék nehogy kifolyjon. 
 
Az alma darabok kb. háromnegyed részét késsel deszkán apróra összevágjuk, s ezeket is 
a bulguros töltelékhez keverjük. 
Ha már langyosra hűlt a bulgur, akkor hozzákeverjük a nyers tojást, s az almákat megtöltjük 
a töltelékkel.

Egy kisebb tepsibe rakunk sütőpapírt, majd erre rárakosgatjuk a megtöltött almákat.  
Én a gázsütő 6-os fokozatán 30 percig sütöttem. Ha letelt a 30 perc, akkor elzárjuk a sütőt, 
kivesszük belőle a tepsit. 
Ezidő alatt az alma finomra megpuhul, s az alma daraboktól még finomabb lesz a töltelék íze.
 
Az almákat tálra rendezzük, s ha langyosra hűlt, már tálalhatjuk is.
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.