Kelkáposztafőzelék

Feltoltve:
Kelkáposztafőzelék

Hozzávalók:
0,50 kg kelkáposzta 
20 dkg kurmpli
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csipett őrölt kömény 
1 teáskanál só 
3 evőkanál étolaj (a rántáshoz)
3 evőkanál liszt (a rántáshoz)

Elkészítése:
A kelkáposztát megtisztítom, a vastag szárrészt levágom, majd csap alatt átmosom. Utána 
kockákra vágom. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom, s berakom egy lábosba a 
kelkáposztát és a krumplit is. Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, rászórom a sót, a köménymagot, 
s forrásig nagylángom hagyom. Majd ha felfor, akkor lerakom takarékra, ráteszem a fedőt, s kb. 
20 percig főzöm. Közben néha megkeverem, s megnézem, hogy mennyire puhult meg a krumpli, 
mivel a kelkáposzta az nagyon hamar megpuhul, a krumplit kell leellenőrizni. 
 
Közben az étolajat és a lisztet belerakjuk egy edénybe, s világos rántást készítünk belőle. 
Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, s fokhagymanyomón összetörjük a fokhagymát, majd
belerakjuk a rántásba, s jól elkeverjük. 

Ha már megpuhult a krumpli, akkor a főzőléből öntünk kb. 2 dl-t a rántásra, s jól elkeverjük, 
majd az egészet a kelkáposztára öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, s még 
forraljuk kb. jó 5 percet, közben kevergetjük, hogy le ne égjen. 

Megkóstoljuk, ha elég sós, akkor el is készültünk.

 
 
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.