Rizsfelfújt bulgurból

Feltoltve:
Rizsfelfújt bulgurból

Hozzávalók:
25 dkg bulgur (1 doboz) 
8 dl víz 
6 evőkanál tejpor
5 dkg vaj 
1 egész citrom reszelt héja  
fél citrom leve
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanálnyi aszaltszilva (vagy mazsola)
csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)

Tálaláshoz:
baracklekvár, porcukor, fahéj

Elkészítése:
A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, 
s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd 
beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszaltszilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. 
Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, 
nehogy leégjen.
Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, 
hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.)

Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojás sárgájához keverjük, rászórjuk a maradék 
cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.
A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az 
egészet a bulgurhoz keverjük.

Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 
180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s 
átfordítjuk a jénait, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön.

Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfujtat s tálalhatjuk.

Lekvárral, porcukorral, de akár fahéjjal is tálalhatjuk.
 
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Új termékek

» Nincs új termék

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.