Citromos-mascarponekrémes torta

Feltoltve:
Citromos-mascarponekrémes torta

Hozzávalók:
6 db tojás 
6 evőkanál kristálycukor  
6 evőkanál liszt 
fél mokkáskanál szódabikarbóna  

Elkészítése: 
6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk.  

Amíg sül a torta, elkészítjük a citromos-mascarponés krémet: 
25 dkg mascarpone 
3 evőkanál cukor 
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve 
2 dl habtejszín 
1 csomag habfixáló 

Elkészítése: 
A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverem. 
De akár villával is lehet. Külön magasabb falú tálba felverem a tejszínt, majd a végén a 
habfixálót is beleszórom,  s azzal még kicsit verem, majd a citromos-mascarponés krémet 
és a tejszínt együtt  tovább verem, míg az egész jó kemény lesz. 
Ezt kb. 1 órára hűtőbe rakom, majd megtöltöm vele a piskótát, amit előtte 2 felé vágtam.... 
Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakom pár órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy 
bármivel díszíteni. 

Én szinte mindig előző nap délután megsütöm a tortát, kidíszítem, s másnap  szeleteljük
és ehetjük is.
Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Legutobbi cikkek




Mack Stores Prestashop Modules, Domain name, and Webspace
Mack webs, Shopping cart and seo experts
Life's Blogs

Új termékek

» Nincs új termék

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.