Zserbó-golyó

Feltoltve:
Zserbó-golyó

Hozzávalók:

20 dkg darált dió 
20 dkg darált keksz 
10-15 dkg baracklekvár 
1 evőkanál kristálycukor 

A bevonathoz:
10 dkg tejcsoki
1 evőkanál étolaj

Elkészítése:
Ledaráljuk a kekszet egy tálba, majd rászórjuk a darált diót, 1 evőkanál krisitálycukrot, majd 
hozzákeverjük a baracklekvárt. Ha túl híg a lekvár, akkor elég belőle 10 dkg, de ha elég szilárd, 
akkor rakhatunk bele 15 dkg-ot.
Ezután jól összekeverjük, s evőkanál segítségével golyókat formálunk belőle. 
Majd kb. 10 percre fagyasztóba rakjuk a golyókat. 
 
Amíg hűlnek a golyók, addig a tejcsokit apró kockákra törjük, belerakjuk egy nagyobb bögrébe, 
s az étolajjal eggyütt mikró közepes fokozatán kicsit megmelegítjük, hogy felolvadjon a csoki. 
Utána jól összekeverjük villával. Ha teljesen jó, folyékony állagú lett, akkor kivesszük a 
fagyóból a golyókat, egy mélyebb tányérba rakjuk, s fogvályó segítségével mindegyik golyót 
belemártogatjuk a csokiba, majd szórunk rá tortadarát, s nagyobb tányérra rakjuk, s betesszük a 
hűtőszekrénybe. 
 
1 óra múlva már ehetjük is.  

Megosztas

Szolj hozza

Valaszolj

* Neved: (Megjelenik)
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Nem kotelezo http://)
* Hozzaszolasod:

Copyright © 2013-2014. Live-Natural.hu. Minden jog fenntartva.